środa, 10 marca 2010

Główne przyczyny chorób- błędy żywieniowe

Dostarczamy do organizmu bardzo mało życiodajnej energii "czi" z pożywienia (głód jakościowy)
Jedząc duże masy pokarmu dajemy - uzyskujemy mało energii

Bywa też tak ,że okradamy organizm z energii, aby strawić i wydalić z organizmu tą nieenergetyczną martwą ,współczesną wysoce chemiczną żywność!!!
1. Błędy żywieniowe
a. rolnictwo
-wyjałowiona gleba
-nawozy sztuczne
- środki chwastobójcze
- leki dla zwierząt
- skażenia przemysłowe gleby
- skażenia promieniotwórcze
b. Przemysł
-przemysłowe oczyszczanie produktów
- toksyczne dodatki do produktów ok.1500 związków chemicznych
- naświetlanie energią promienistą
- głębokie zamrażanie
- pasteryzowanie
- złe opakowania
- brak higieny
c. My
-Jak przechowujemy
jemy produkty nieświeże ,długo przechowujemy je ,trzymamy w złej temperaturze,
nie chronimy przed słońcem, i tlenem, używamy złych naczyń kuchennych
-jak gotujemy
Używamy kuchenek mikrofalowych ,za dużo smażymy i pieczemy, ,obrabiamy z zbyt wysokiej temperaturze, złe tłuszcze do smarzenia i pieczenia, rozgotowujemy warzywa ,przypalamy potrawy
- jak łączymy
żle łączymy produkty, pośpiech i negatywne emocje,
- jak spożywamy
-co spożywamy
-ile spożywamy
-jak trawimy i przyswajamy
2. Nierównomiernie karmimy energią życiową "Czi" układy i poszczególne organy
Z braku wiedzy, pośpiechu, wygodnictwa ,tradycji kulinarnych, złych nawyków ,przyzwyczajeń.

Podobne tematy
Filozofia wschodu lekarz jako ogrodnik
Główne przyczyny chorób wpływ emocji i uczuć
Filozofia zachodu lekarz jako mechanik
Sposób na regenerację naszego organizmu
Konsekwencje zaburzeń
Dożyj 100 lat w chińskim stylu
Główne metody leczenia
Akupunkturzysta i zielarz
Pobierz katalog produktów Tiens
http://benefiter.pl/pobierz/ksiazka-tiens---profilaktyka_1324760597_1623_1855.pdf


Zajrzyj do Europejskiego Przewodnika Produktów
http://flipflashpages.uniflip.com/2/46144/106432/pub/
wstawiamy
.

0 komentarze:

Prześlij komentarz