sobota, 2 stycznia 2010

Wapń dla dorosłych

Biowapń dla dorosłych  zawiera łatwo przyswajalny wapń, związki fosforu, 17 biologicznie aktywnych mikroelementów, witaminy. Biowapń dla dorosłych  Tiens ma postać proszku. 100 g preparatu zawiera 4000 mg wapnia. Biowapń dla dorosłych  Tiens ma certyfikat jakości (ISO 9002) oraz Złote Medale Światowej Organizacji Zdrowia (WHO).

Działanie według tradycyjnej medycyny chińskiej:

reguluje krzepliwość krwi
reguluje pracę układu nerwowego
ma korzystne działanie na płodność i donoszenie ciąży
zapobiega osteoporozie
pomaga w usuwaniu z organizmu metali ciężkich
obniża ciśnienie krwi
 zmniejsza kruchość naczyń
zmniejsza reakcje alergiczne

Wskazania 

Alergie
Bezsenność
Choroby układu krwionośnego (miażdżyca, nadciśnienie)
Choroby skóry
Choroba zwyrodnieniowa stawów
Cukrzyca
Nadpobudliwość
Niedoczynność gruczołów przytarczycowych
Osłabienie pamięci
Osteoporoza
Paradontoza i próchnica
Zapalenie stawów i bóle mięśniowe (napadowe skurcze mięśni)
Zaparcia
Zawroty głowy
Złamania kości
Zła krzepliwość krwi



Podobne produkty
Wapń dla dzieci


Wapń dla mózgu

Biocynk

GAI-BAO


Tu możesz poczytać o roli wapnia w organizmie
http://nazdrowieczas.blogspot.com/2010/03/rola-wapnia-w-organizmie.html#more


Pobierz katalog produktów


http://benefiter.pl/pobierz/ksiazka-tiens---profilaktyka_1324760597_1623_1855.pdf


Chcesz  pomóc organizmowi zachować równowagę  zajrzyj do Europejskiego Przewodnika po produktach 


http://flipflashpages.uniflip.com/2/46144/106432/pub/
Zapytaj /Zamów
zdrowietiens@gmail.com

Odżywienie organizmu
Odżywienie oznacza uzupełnienie niedoboru mikro o makroelement.w,witamin
,aminokwas.w,wielonienasyconych kwas.w tłuszczowych i innych waznych składników
potrzebnych do budowy kom.rek organizmu, przywracania prawidłowej przemiany materii i
funkcji wszystkich organów.
21 powod.w świadczacych o koniecznosci stosowania preparat.w odzywiajacych organizm .
1. Alkohol wpływa negatywnie na obecnosc i przyswajanie wiekszości substancji odżywczych.
2. Artykuły spożywcze gotowe do spożycia, czyli pozywienie którego głównym składnikiem sa
weglowodany (cukier i glukoza),biała maka,oczyszczona.
Zwiekszaja one gwałtownie zapotrzebiwanie organizmu na witaminy.
3. Palenie lub oddychanie dymem papierosowym niszczy zapas witaminy C ,E i beta-karotenu.
4. Złe trawienie .Nawet jesli pozywienie jest pełnowartosciowe ,złe trawienie ogranicza ilosc
przyswajanych witamin.
5. Urazy.Fizyczne obrazenia sk.ry i kosci zwiekszaja zapotrzebowanie organizmu na cynk o
witamine E i inne substancje odzywcze biorace udział w procesie regeneracji tkanek.
6. Poddawanie pozywienia obr.bce termicznej, długie przygotowywanie potraw,wielokrotne
odgrzewanie (szczeg.lnie w mikrofal.wkach) przyczynia sie do utleniania i zniszczenia
witamin.
7.Srodki przeczyszczajace.Naduzywanie syntetycznych srodków przeczyszczajacych moze
doprowadzic do złego przyswajania witamin i minerał.w z pozywienia.
8. Antybiotyki-niszczac niebezpieczne bakterie ,niszcza jednoczesnie pozyteczna flore jelit
bioraca udział w syntezie witaminy K.
Antybiotyki powoduja r.wniez obnizenie poziomu witamin z grupy B.
Z tego wynika,ze przyjmowanie preparat.w zawierajacych witaminy z grupy B w czasie
stosowania antybiotyk.w jest niewskazane ,poniewaz witaminy grupy B neutralizuja działanie
antybiotyju.Przyjmowac je nalezy po skonczonej kuracji antybiotykowej.
9. Stresy Chemiczne ,fizyczne badz emocjonalne stresy zwiekszaja zapotrzebowanie
organizmu na witaminy ,iraz magnes
10.Brak substancji odzywczych w pozywieniu roslinnym.
Wieloletnia intensywna eksplatacja gleb o stosowanie nawoz.w chemicznych powoduja
intensywne wyjaławianie ziemi uprawnej.Zainteresowanym sugeruje zapoznanie sie ze
statystykami jak w ciagu lat lawinowo postepuje proces wyjaławiania gleby.
11.Wegetarianizm.Dieta wegetarian, kt.ra nie zawira miesa i innego pozywienia pochodzenia
zwierzecego, powinna byc bardzo dokładnie przemyslana, aby zabezpieczyc sie przed
niedoborem witaminy B 2 i zwiazana z tym anemia złosliwa.
12.Alergia pokarmowa .Alergie powoduja wyeliminowanie z diety niekt.rych artykułów
spozywczych, kt.re sa zr.dłem substancji odzywczych.
13.Dieta niskokaloryczna.Niekt.re osoby jedza bardzo mało,nie koniecznie
w celu odchudzania sie. Niskokaloryczne sa ubogie w zelazo,wapn ,tiamine i nie tylko.
14.Niskie zapsy witamin w organizmie.Chociaz organizm jest w stanie gromadzic niektóre
witaminy, badania kanadyjskich uczonych wykazały
,ze wystepuje w naszych organizmach deficyt witamin
15.Okres dojrzewania.Aby wspomagac wzmozony rozwój fizyczny,biochemiczny i emocjonalny
nastolatk.w konieczna jest zr.wnowazona o odzywcza dieta.
16.Uprawianie sportu.Sportowcy spozywaja wielkie ilosci jedzenia i doswiadczaja wielkich
obciazen fizycznych. Czynniki te zwiekszaja zapotrzebowanie.
17.Doustna antykoncepcja.Doustne srodki antykoncepcyjne osłabiaja przyswajanie kwasu
foliwego, zwiekszaja zapotrzebowanie na witamine B6 i C ,cynk, i ryboflawine.
18.Zesp.ł napiecia przedmiesiaczkowegoZazywanie witaminy B6 i wapnia pomaga 60%
kobiet cierpiacych na ten zesp.ł
19.Ciaza.Pociaga za soba zwiekszone wymagania co do jakosci odzywiania,dieta musi
zapewnic normalny rozw.j dziecka .
20.Starosc Organizm os.b starszych przyswaja mniej substancji odzywczych z pozywienia niz
organizm ludzi młodych.Szczeg.lnie dotyczy to zelaza,wapnia i cynku.
21.Wiele zrodeł radiacji i promieniowania bardzo niekorzystnie wpływa na nasz organizm.
22.Tepo zycia, kt.re utrudnia celebrowanie posiłk.w,jemy szybko pokarmy,to co jest "pod
reka" a to nie nie słuzy zdrowiu.
Kazdy z wymienionych wyzej czynnik.w pojedynczo nie jest bardzo grozny,ale kiedy sie
nawarstwiaja i powtarzaja to staje sie bardzi grozne, dlategotez odzywianie organizmu
skutecznymi preparatami zawierajacymi potrzebne składniki odzywcze staje sie koniecznoscia.
Niezbedne minimum dla odzywiania organizmu to wapn ( w postaci stabilnego jonu wapnia ) z
dodatkiem niezbednych składnik.w odzywczych (mikro i makroelementy itp.) , cynk i spirulina.

wstawiamy
.

0 komentarze:

Prześlij komentarz